5 måder at fejre dyrevenlig jul på

5 måder at fejre dyrevenlig jul på

22/12/2015

Julen er ikke kun en tid for fejring og hyggelige stunder, men også om at reflektere og være opmærksom på det der virkelig betyder noget. Flere og flere mennesker vil gerne holde en dyrevenlig jul. Vi har samlet 5 festlige og dyrevenlige forslag til dig.

1) Lav en vegetarisk julemiddag
En lækker julemiddag med din familie og venner - men denne gang, kun med dejlige grøntsager og vegetarmad. En middag uden kød kan være ligeså smagsfuldt og festligt! Du kan finde opskrifter for god julemad her på bloggen Vegetarkontakt.

Billede: Bill Mill

2) Hold en velgørenhedsfest
Organiser en sjov brætspilsaften med dine venner og familie. Spørg alle om at betale et indgangsbeløb og køb et par sjove små gaver. Giv vinderen af spillet en lille pris og donér resten af overskuddet til en velgørenhedsorganisation, såsom en dyrevelfærdsorganisation eller det lokale dyreinternat.

3) Tag en (Pawshake) hund på gåtur
En dejlig gåtur i skoven eller på stranden er en nydelse for dig og din familie, men også for hunden! Du kan også gøre noget mere original istedet, f.eks. besøge den lokale hundelegeplads, såsom denne i Glumsø eller find andre på vores liste her med gode steder i København.

Billede: frankieleon

4) Lav dit eget hunde - eller kattelegetøj
En underholdende indendørs aktivitet, ideelt sammen med børn! Sæt noget julemusik på, lav varm chokolade og start kreationerne! Dit kæledyr vil være så begejstret. Du kan f.eks lave dit eget hundelegetøj eller en kradsepæl til din kat.

5) Bliv kæledyrspasser
Vidste du at mange kæledyrsejere leder efter en kæledyrspasser i højtiderne? I juleferien rejser mange mennesker på ferie eller skal til en sen julemiddag. Dette betyder ofte at de ikke kan tage deres kæledyr med. Mange hunde, katte, gnavere og andre dyr venter på en kærlig og dedikeret dyrepasser som har lyst til at spendere juleferien med dem. Som dyrepasser, hjælper du mennesker og kæledyr i dit område: den ultimative juleånd! Og hvad er mere herligt end at være omgivet af dyr i juletiden? Hvis du også har lyst til at passe kæledyr, kan vi garantere dig for, at du får et af de hyggeligste feriejob der findes :-)

Selvfølgelig er denne liste ikke færdig. Der er mange flere ting som kan gøre julen dyrevenlig. Hvordan fejrer du dyrevenlig jul? Inspirer os og andre med dine tips! For flere diskussioner omkring dette og andre dyre relaterede emner, følg os på Facebook.