6 tips til at arbejde hjemmefra med hund

Author picture Jessica

Er kombinationen hund og hjemmekontor overhovedet mulig??

Faktisk behøver en produktiv arbejdsdag på hjemmekontoret og en glad og veltilfreds hund ikke at være hinandens modsætninger. Det kræver bare lidt planlægning at få kabalen til at gå op. 

I 2020 blev hjemmekontoret hverdag for rigtig mange af os, hvilket medførte en del udfordringer, ikke mindst for hundeejerne blandt os. Har du også prøvet at få dit zoom-møde crashet af din hund eller fået en vigtig præsentation forstyrret af højlydt gøen i baggrunden? Så er du helt sikkert ikke alene! Vi har derfor samlet 6 tips til hvordan du opnår en produktiv arbejdshverdag og samtidig sikrer højt humør hos kontorfællesskabets firbenede deltager. 

6 tips til at arbejde hjemmefra med hund

1) Få en god start på dagen

En hund er et fremragende vækkeur, så det betaler sig at gå i seng i ordentlig tid om aftenen. Fordelen ved at arbejde hjemmefra er blandt andet, at du slipper for at pendle til arbejde. Denne tid kan du i stedet bruge på at gå en lang tur med din hund. Du kan f.eks. tage din hund med i parken eller skoven, eller I kan nyde en fælles en morgenløbetur gennem byen.

2) Sørg for at have legetøj og godbidder parat

Sommeren venter lige om hjørnet, hvilke forhåbentligt betyder sol og varme. I den forbindelse kan det være en god ide at have noget nyt legetøj klar til de ekstra varme og dermed krævende dage. Uanset om din hund fortrækker at sætte tænderne i kong hundelegetøj eller klassiske gummidyr kan intet slå glæden over et helt nyt stykke legetøj.

3) Tag pauser

Pauser er vigtige, hvis du skal kunne bevare koncentrationen en hel dag. Brug pauserne på at lege med din hund i haven eller tage en hyggestund på sofaen sammen. Endeløse zoommøder og ensomme arbejdsdage uden kollegaer kan være mentalt drænende i længden. Derfor er disse hyggepauser med dit kæledyr simpelthen guld værd! 

4) Sørg for at få nok motion

Hjemmekontoret vil altid være forbundet med mindre fysisk aktivitet end fysisk fremmøde, særligt hvis du plejer at gå eller cykle på arbejde. Du bør derfor sørge for at sætte tid af til både fysisk og mental træning. Og her kan din hund selvfølgelig være med! Løb, cykling og gåture er gode måder at få motion på sammen med din hund. Mange hunde kan fint trænes til at løbe ved siden af dig på joggingturen, men hvis dette ikke er muligt er lange gåture også en udmærket løsning.  

5) Få en rutine op at stå

Selvom du arbejder hjemmefra, er det stadig vigtigt at få en daglig rutine op at stå. Stå op på samme tid hver dag, gå en tur, hold frokostpause og hold fast i denne rutine. Du kan evt. supplere med et par dages hundebørnehave hver uge, så din hund får lidt afveksling. Hvis der pludselig dukker et uventet møde op i kalenderen, er det af samme grund vigtigt at stå fast på dine normale arbejdstider. Faste rutiner er også et stort plus for dit kæledyr, da de skaber tryghed og struktur.

6) Afgræns arbejdsdagen

En af de sværeste ting ved at arbejde hjemmefra er nok at afslutte arbejdsdagen. For man kan jo altid liiiiige nå lidt mere. Det er vitterligt sværere end det lyder! Øv dig i at slukke for computeren og lade den forblive slukket indtil næste morgen. Her er gode rutiner ligeledes vigtige. For ikke at tale om en ivrig hund, der også gerne vil bruge tid sammen med dig.

Har du svært ved at få ro til dine arbejdsopgaver derhjemme? Trænger din hund til lidt mere adspredelse? Så kunne en hundebørnehave være en god måde at skabe mere afveksling i din hunds hverdag på, mens du samtidig selv får mere arbejdsro. Find hundebørnehave tæt på dig.