Sådan kan privat hundepasning forbedre din hunds livskvalitet

Author picture Jessica

Hvad er hundedagpleje?

Princippet bag privat hundepasning eller hundedagpleje minder faktisk ret meget om dagpleje for børn. Dit kæledyr tilbringer dagen hos en dedikeret dyrepasser, som holder dit kæledyr beskæftiget med leg, gåture og social kontakt mens du er på arbejde.

Hundedagpleje er steget støt i popularitet gennem de seneste år, hvilket især skyldes udfordringer med at få arbejdslivet og rollen som dyreejer til at gå op i en højere enhed.

Herudover kan dyrepasseren imødekomme specifikke ønsker om f.eks. hundeluftning, søvn, træning og fysisk kontakt. Din hund er måske også glad for andre hundes selskab, og her er hundedagpleje en oplagt måde for din hund at møde nye firbenede venner på. 

Hvis din hund har særlige behov, f.eks. hvis den er bange for andre hunde, vil den private pasningsordning kunne tage hensyn til dette. Særlige tiltag kunne f.eks. omfatte at stille et rolig og afskærmet opholdsområde til rådighed for dit hund, ligesom din dyrepasser også vil kunne give din hund medicin.

Hvorfor er det vigtigt at holde mit kæledyr beskæftiget mens jeg er på arbejde?

Det kan være en udfordring at holde dit kæledyr beskæftiget en hel arbejdsdag lang. Ikke desto mindre er dette aspekt yderst vigtigt for dit kæledyrs trivsel og velbefindende, især hvis du arbejder væk fra hjemmet.

Hvis du arbejder hjemmefra kan det være mere end svært både at holde din hund beskæftiget og samtidig sikre nok effektiv arbejdstid til dig selv. Dette har selvsagt været en større udfordring i 2021/2021, idet mange mennesker har arbejdet og stadig arbejder hjemmefra på grund af corona.

På hvilken måde gavner hundedagpleje hunde og hundeejere?

1) Din hunds fysiske helbred

Din hunds muskler, knogler og led har brug for motion og stimulering på daglig basis for at holde sig stærke og sunde. Motion forebygger herudover overvægt og de mange problemer denne tilstand fører med sig. Typiske vægtrelaterede problemer omfatter diabetes samt hjerte- og muskelproblemer. 

Fysisk aktive hunde opnår desuden et langt bedre og mere regelmæssigt søvnmønster, hvilket igen gør dem mere veloplagte om dagen. 

2) Forebyggelse af adfærdsproblemer

Hvis du lader din hund være alene hjemme om dagen, kan den eventuelt udvise tegn på separationsangst. Denne tilstand kan spænde fra milde til ekstreme tilfælde og indebærer under alle omstændigheder uønsket adfærd. En hund som er bange kan f.eks. finde på at gennemtygge familiens sko, kradse møblerne i stykker eller gø højt i timevis. Dette kan være en yderst stressende oplevelse for din hund, men kan samtidig også give dig store problemer med dine naboer.

3) Socialisering

Hundedagpleje hitter ofte stort blandt selskabelige og sociale hunde, ligesom det kan være en praktisk måde for hvalpe at vænne sig til andre hunde og menneskers selskab. 

En erfaren hundedagplejer passer din hund sammen med et mindre antal andre hunde, så hver eneste hund stadig får masser af kæl, klap og opmærksomhed. Herudover kan din dyrepasser hjælpe med at opretholde dine opdragelses- og træningsrutiner, så hunden ikke glemmer de gode vaner mens du er væk. Dette er især nyttigt i forhold til renlighedstræning eller træning i at gå uden snor. Du kan virkelig forvente at se resultater gennem denne uafbrudte træningsrutine, ligesom socialiseringen vil gøre sig positivt bemærket næste gang i besøger hundeparken.

4) Arbejdsro

Det er ikke altid lige nemt at bevare fokus og arbejde effektivt på hjemmekontoret, især ikke hvis din hund ofte forstyrrer dig. 

Hundedagpleje kan løse dette problem, uden at du behøver at have dårlig samvittighed eller være bekymret for din hunds ve og vel. Du slår kort sagt to fluer med et smæk: du får dit arbejde gjort, mens din hund får masser af motion og adspredelse. Samtidig kan du se frem til en tilfreds og træt hund når arbejdsdagen er forbi - tid til afslappende sofahygge med masser af klap og kæl!

5) Ro i sindet

Det er helt normalt at gøre sig bekymringer om kæledyret derhjemme, hvis man er nødt til at være væk hele dagen. Medregner man transporten bliver det ofte til nogle rigtig lange dage, hvilket kan udløse dårlig samvittighed over for hunden derhjemme. Her kan hundedagpleje hjælpe dig med at opretholde en sund work life-balance, hvor din hund ikke lider under din karriere. 

Hvordan finder jeg en passende hundedagplejer i nærheden?  

Det er nemt at finde hundedagpleje på Pawshake. Du finder masser af godkendte hundepassere over hele Danmark, og der kommer hele tiden nye til. 

Start med at indtaste din by i søgefeltet, og vælg herefter "dagspasning" som den ønskede tjeneste. Slut af med at vælge de ønskede datoer. Du får nu vist en liste over mulige dyrepasser i nærheden af dig. Når du finder en passende profil, sender du dyrepasseren en besked og aftaler et personligt møde mellem dig, din hund og hundepasseren. Hvis kemien stemmer, går du tilbage til Pawshakes website eller app og booker den ønskede tjeneste.