Kæledyrs-sikring for hundepasning og dagpleje

Author picture Marte  - opdateret: 14/02/2020

Er du for nyligt blevet kæledyrspasser hos Pawshake, hvor du tilbyder ’hundepasning i eget hjem’?

Du kan glæde dig til sjove og dejlige stunder… Men husk nu, at have et kæledyr i dit eget hjem er ikke blot en simpel handling ved at blive en del af Pawshake og ubekymret tage hunde og katte ind i dit hjem. Specifik planlægning og forberedelse er en del af arbejdet som hundepasser i sit eget hjem, og endnu mere end hvis du er på besøg i hundens vante hjem eller er ’housesitter’. 

Husk at kæledyret er et dyrebart familiemedlem for din Pawshake kunde, og skal dermed behandles som din egen. Du er ansvarlig for deres helbred, humør og velbefindende under hele deres ophold. 

Men der er ingen grund til bekymring, kæledyrspassere! Arbejd dig udførligt igennem denne checkliste og du vil være dækket ind. 

1) Kend dine lokale love 

Det er hver passers ansvar, at sørge for at de overholder lokale regler og reguleringer når de passer hunde i deres private hjem. Foretag den nødvendige informationssøgning og ring eventuelt til kommunen for at få afklaring på konkrete problemstillinger og krav som du skal opfylde.

2) Følg de rigtige skridt hele vejen til endelig booking

Dette betyder, at kontakten altid skal foretages igennem Pawshake, med et efterfølgende møde med kæledyret og kæledyrs ejer, og inden pasningen (måske endda en prøve pasning for at sikre tryghed for kæledyret i de nye omgivelser), og sidst men ikke mindst, accepter ikke betaling uden om Pawshake, da forsikringen dermed ikke er gældende. 

Det er en god ide at lave en checkliste for hver kæledyrs ejer. Denne kan inkludere udveksling af kontaktnumre i nødstilfælde, vaccinationer og chip informationer på hunde. Yderligere skal alle de gængse vigtige spørgsmål besvares før et ophold. 

3) Forbered dit hjem til dine pelsede gæster 

Efter du har fuldført steg 1 og været i kontakt med den lokale kommune, vil du hurtigt indse at der er klare retningslinjer for pasning af kæledyr i eget hjem. Disse kan blandt andet bestå af:

• Et rent og tørt sted for kæledyret at sove 

• Adgang til frisk vand og måltider 

• Medfølgende medicinering kan doceres korrekt hvis dette er nødvendigt 

• Mulighed for transport til det lokale dyrehospital, såfremt det skulle blive nødvendigt (husk altid at få relevante kontakt oplysninger)

• Korrekt sikring af eventuelt hegn i haven, så der ikke er mulighed for at grave under eller hoppe over 

• Alle giftige midler er gemt væk og uden for rækkevidde 

Dårligt hegn? Hul under havelågen? Pelsede venner med evnen til at hoppe højt? LØB IKKE chancen! 

4)  Vær bevidst omkring dine begrænsninger 

Mange problemer kan undgås ved at have færre kæledyr til pasning i dit hjem. Dette vil dog afhænge af din konkrete passer-situation, men vi råder dig til at være fornuftig og overvejende, når du siger ja til at have kæledyr. Kend dine begrænsninger for dig selv og dit hjem. 

Hvis du har for mange henvendelser til at passe kæledyr i dit hjem, og ikke vil afvise for mange, så tilbyd hjemmebesøg i kæledyrets hjem i stedet for. Færre ad gangen er helt sikkert bedre, Pawshake handler om kærlig en-til-en opmærksomhed og omsorg, ikke mange hunde og katte på lidt plads. 

5)  Ha' en plan i tilfælde af nødstilfælde  

Chancerne er højst sandsynligt, at alt vil forløbe godt for dig (det er normalt tilfældet!), men ha’ altid en plan i tilfælde af det modsatte. Brug tid på at tænke på alle hypotetiske situationer der kunne opstå: fra brand, oversvømmelse og til at kæledyret stikker af. Overvej derefter en step-by-step proces for hvad du vil gøre i sådanne situationer. Du er din egen chef, så vær selvsikker og bevidst om handlingene.

6) Hold kontakten 

Det er vigtigt at sende daglige opdateringer af den pelsede gæst til deres ejer. Et hurtigt billede kan gøre alverden til forskel for bekymrede forældre! Husk at være observant og del eventuelle bekymringer og problemer hurtigt. Vi er her også til at hjælpe, dag og nat, så vær ikke bange for at række ud efter hjælp!

Lyder hundepasning eller dagpleje som noget du vil elske? Bliv en del af Pawshake!