Kører du i bil med din hund? Undgå disse typiske fejl

Author picture Pawshake  - opdateret: 01/05/2016

De fleste hunde elsker at køre i bil! Som regel fordi der venter sig en sjov gåtur eller interessant destination forude. En tur til dyrlægen eller hundepasseren kan også involvere en køretur. Selvom det lyder simpelt nok at tage din hund med i bilen, kan der stadig opstå farlige situationer ved ind - og udstigning af bilen, og selvfølgelig under køreturen. Derfor har vi samlet denne praktiske liste forneden med essentielle do's og don'ts for dig.

Giv din hund tid til at vænne sig til bilen
Ikke alle hunde nyder at køre i bil. Det er derfor vigtigt, at din hund gradvist vænnes til at være i bilen. Du kan starte mens bilen er parkeret. Beløn ham med godbidder og opmuntrende ord. Gradvist opbyg hans tid i bilen, indtil du kan tage en kort indledende køretur. Hunde der er tilpas i bilen og forbliver rolige hele turen, er mindre tilbøjelige til at lide af køresyge eller stress.

Pawshaker Lotte's hunde elsker at rejse med hende i bil

Sikkerhed først!
Hunde kan være ganske begejstrende væsner og derfor nogle gange lave uventede bevægelser. Hvilket er grunden til, at det ikke er en god idé at lade din trofaste ven sidde i bilen uden at være fastsat eller i en transportboks. Han vil ikke være i sikkerhed hvis du f.eks. kommer til at bremse hårdt op eller drejer skarpt. Desuden kan han distrahere dig mens du kører. Så, sikre altid din hund med en hundesele og en sikkerhedssele. På den måde vil han ikke være i stand til at bevæge sig rundt, og du vil være sikker på hans velbefindende hvis du har brug for at lave et nødstop. Hvis han er fastsikret, vil han også føle sig roligere og det giver ekstra ro i sindet, når du åbner døren: hunde springer ofte ud af bilen før du ved af det og dette kan føre til farlige situationer.

Don'ts:

 •     Lad ikke din hund sidde i bilen uden en sele eller transportboks
 •     Lad ikke din hund kigge ud af vinduet
 •     Placer ikke adskillige hunde, som ikke kender hinanden, sammen i samme bil
 •     Efterlad ikke din hund i en låst bil
 •     Kør ikke lange ture uden pauser
 •     Lad ikke din hund hoppe ud af bilen uden snor

Denne Airedale Terrier er sikkert og korrekt fastsat i bilen. Afsted til skoven!


Do's:

 •     Sørg for, at din hund er mikrochippet og registreret i tilfælde af, at han pludselig løber væk
 •     Fastsæt din hund sikkert med en sele eller placer ham i en solid transportboks
 •     Medbring nok vand, og ligeledes snacks, hundeposer og eventuelt håndklæder
 •     Gør bilen et behageligt sted ved at have hans favorittæppe og godbidder klar
 •     Har du en lang køretur forude? Sørg for at tage adskillige pauser og lad Fido strække hans ben
 •     Tag din hund i snor før i stiger ind i bilen


Opsummeret: overvej altid sikkerheden og velbefindende af både chauffør og passagerer, såvel som din hund. På den måde er du i stand til at nyde utallige problemfrie eventyr med din (gæst) hund. Foretrækker du at rejse med offentlig transport? Det skal også gøres på en sikker og sensibel måde. Det kan du læse mere om her.

God rejse!