Når du rejser med din hund: benyttelse af offentlig transport

Author picture Pawshake  - opdateret: 15/03/2016

Trofaste hundeelskere har rigtig svært ved tanken om, at efterlade deres firbenede ven derhjemme. Men jer som vælger at rejse med jeres hund vil hurtigt støde på nogle begrænsninger: offentlig transport er bestemt ikke altid særlig dyre-venligt. Men for de mere eventyrlystne af jer, er der stadig masser af muligheder for at tage hunden med på rejsen: både i hjemland og udland. Det er virkelig skønt at kunne nyde fantastiske eventyr med din hund, men du bør være godt forberedt. Med det i mente, så læs venligst vores gode råd til hvordan du rejser med din hund på bus, metro, tog eller fly

I dit lokalområde: bus, metro eller tog

Hunde og andre kæledyr er generelt tilladt gratis med på bus, metro eller tog. Små hunde må gerne sidde i dit skød, hvorimod større, velopdragne hunde skal holdes i kort snor hvis de skal med ombord på bus eller metro. Blot du køber en billet for dem. Læs mere her: http://www.dsb.dk/rejsende/hunde/

Billede: Annie Mole

Internationale rejser: togrejser indenfor Europa

Hunde er tilladte på Thalys, TGV, ICE International og Bruxelles Intercity under særlige betingelser. Små hunde kan rejse gratis på Thalys og ICE International enten på dit skød eller i en kurv eller taske under sædet. Dog er du nødt til at købe en billet for din hund hvis du skal med TGV, selv for små kæledyr. Store hunde er tilladte på alle toge med forudsætning for, at de er i kort snor og med mundkurv, samt at du har en gyldig billet for dem. I de fleste tilfælde gælder en børnebillet pr hund. Kun service - og førerhunde er tilladte på Eurostar, Ski og Zonthalys.

Med fly

Selvom det ikke er ideelt for hund eller ejer, er det muligt at tage din hund med på din flyrejse. Generelt kan små hunde, som passer ind i en rejsekurv eller håndbagage, rejse med dig i kabinen. Større hunde er nødt til at være i særlige rejsebokse og rejse i bagagerummet: med andre ord, sammen med passager bagagen. Hvert flyselskab har egne vilkår og betingelser, så sørg for at tjekke grundigt igennem i god tid. Nævn at du medbringer din hund, når du booker dit fly og tjek grundigt hvilke vaccinationer din hund er nødt til at have for at kunne rejse. På afrejse dagen bør du sørge for at være i lufthavnen i god tid for at have nok tid til at tjekke både dig og din hund ind.

Billede: Paul Schultz

Kontroller altid din respektive udbyders hjemmeside, for at afgøre hvilke særlige regler der gælder for kæledyr før du tager på din rejse. Informationen i denne artikel har kun til formål, at være en guideline og de præcise priser og reguleringer kan variere. Særlige aftaler kan som regel laves for servicehunde.

Selvfølgelig er det dejligt at din hund kan rejse med dig, men dit dyrs velbefindende bør altid være første prioritet. Bryder din hund sig faktisk ikke om at rejse? Så lad ham være hjemme og lad en kærlig Pawshake hundepasser se efter ham! :-)