Kæledyr er gode for børns velbefindende

Kæledyr er gode for børns velbefindende

15/12/2015

Vi ved alle at de fleste børn er vilde med dyr. En nylig undersøgelse viste at kæledyr kan hjælpe med at lindre stress og angst hos børn. Dette betyder at de kan bidrage væsentligt til vores børns velbefindende. Men hvordan kan det være? Og hvordan kan vi udnytte det mere?

Kæledyr kan spille en vigtig rolle i dit barns liv. Et kæledyr kan være utroligt vigtigt for et barn og et godt middel mod ensomhed. Takket være en ny undersøgelse ved vi nu at kæledyr kan reducere stress og angst. Dette er fordi barnet er i kontakt med kæledyret, opbygger et forhold baseret på tillid og kan udvikle selvtillid og sociale kompetencer som konsekvens af dette.Udover fordele såsom mentalt helbred, har kæledyr også en positiv affekt på vores fysiske velbefindende. Børn med kæledyr får mere fysisk motion end børn uden kæledyr. Takket været aktiviteter såsom gåture og leg med kæledyret, er de oftere på en sundere vægt. Børn som er vokset op omkring katte eller hunde er ligeledes mindre tilbøjelige til at udvikle en allergi.

At lære at håndtere kæledyr ansvarligt
Ovenstående fortæller os, at det er en god ide at opdrage børn med kæledyr. Men dyrets velbefindende er ligeså vigtigt som børnenes. Lær dine børn hvordan de bedst muligt håndtere et dyr i en ung alder. Involver dem i træningen og opdragelsen af dit kat eller hund. Det er ikke kun en værdifuld erfaring at få, det er også sjovt! Lær dem hvordan man nærmer sig kæledyr forsigtigt og aer dem blidt. Giv kæledyret plads til at tage afstand hvid de ikke har lyst til at blive aet på nogle tidspunkter. Vis dit barn at pleje af kæledyr er et stort ansvar som kræver tid, penge, forpligtelse og kærlighed.Du ved, og ligeledes dit barn, er dette er absolut guld værd!


Billede: Arne Hjorth Johansen

At blive værtsfamilie for kæledyr
For at lade dit barn blive vant til kæledyr, kan du registrere dig som en værtsfamilie for hunde, katte eller andre kæledyr. Som en Pawshake værtsfamilie kan du hjælpe dyreejere med at pleje og passe på deres kæledyr. Du kan gøre en ejer rigtig glad ved at være en god kæledyrspasser mens de ikke kan være der for deres elskede pelsven. Imens kan du og din familie nyde selskabet af en sød kat eller hund. En win-win-situation! Har du lyst til at blive kæledyrspasser? Læs alt om det her.