7 grunde til, at din hund gør dig glad

Author picture Pawshake  - opdateret: 09/03/2016

Vidste du, at en hund kan gøre dig glad og sund? Faktisk kan en hund ændre hele dit liv. Hundeejere ved naturligvis allerede dette, men du behøver ikke at eje en hund selv, for at nyde det dejlige selskab som en hund giver. En hundepasser eller hundelufter kan også opleve alle de vidunderlige ting som en hund har at tilbyde. Nedenfor finder du 7 grunde til, at en hund gør dig glad.

1) Du er aldrig alene
En hund er en sand ven som altid er der for dig, aldrig dømmer dig og altid glad i dit selskab. Forestil dig dette: du får det forkerte ben ud af sengen en morgen og føler dig ikke som dig selv. Så kommer din glade firbenede ven og logrer hans hale. Han ligger sit hoved i dit skød og kigger på dig med sine store dejlige hundeøjne: "Vær ikke ked af det. Hvorfor går vi ikke en tur udenfor?" Og dit dårlige humør er pludselig forsvundet :-)

2) Du får masser af frisk luft...
... og du vil opdage nogle af de smukkeste steder! En hund har brug for at blive luftet 2-4 gange om dagen. Dem som allerede ved hvordan det er at eje hund, ved at dette bestemt vil gavne både hund og ejer. Faktisk, er det jo rigtig dejligt at være i stand til, at komme ud og få frisk luft i vores travle dag-til-dag liv på arbejdet eller foran computeren. Sammen med din firbenede ven kan du komme til at se nogle af de fineste steder i dit område. Du vil kunne nyde daglige besøg til de omkringliggende skove og parker, hvor du kan lade din hund løbe fri og selv nyde lyden af vind og fuglekvidren. Dem som tager en daglig tur med deres hund føler sig generelt gladere og sundere, og har den skønne mulighed at opleve naturen regelmæssigt.



3) En hund lærer dig en masse om dig selv
En hund er ligesom et spejl. Hunde er helt ærlige og deres reaktion på menneskelig adfærd er ren og ufiltreret. Din trofaste ven vil også reagere direkte på din opførsel og følelser. Dette kan være ret konfronterende: han vil konsekvent opfange din stress, angst eller vrede. Tilsvarende kan din selvtillid og ro påvirke din hund. Så tag dig tid, til at lære din hund at kende ud og ind, og du vil blive bedre bekendt med dig selv. Resultaterne er et fantastisk særligt bånd mellem dig og din hund!

4) En hund opfordrer til sjov social kontakt med andre dyr og mennesker
En sød hund går forbi dig: "Sikke en sød hund! Hvad er hans navn?"  Og hvis du nogensinde har luftet hund, så ved du, at du som regel bumper ind i andre hundeejere. Hvilket jo er skønt, fordi du kan dele dine oplevelser om din hund og hundene kan lege sammen mens i snakker. Selvfølgelig kan du også bare sige hej og fortsætte, hvis du ikke er i humør til en snak eller har tid. Men hvis du ønsker at møde nye mennesker, finder du ud af hvor skønt det er at have en social ven ved din side!



5) En hund er godt for dit helbred
En hund er utrolig god for helbredet. Ikke kun fordi den får dig ud på daglig motion, men også fordi et dyreejerskab kan bidrage til at reducere stress, lavere blodtryk og fremme produktionen af "lykke hormonet 'endorfin. Hundeejere bliver hurtigere og mere effektivt raske efter en sygdom, og et kæledyr tilbyder også sundhedsmæssige fordele for de ældre. Børn der vokser op med hunde er mindre tilbøjelige til at udvikle allergi og astma.

6) En hund gør dig glad
Der er ingen større gave end at lade dit barn vokse op med kæledyr. Børn betror alle deres hemmeligheder til deres hund, fordi hunden aldrig dømmer dem og altid er der for dem! Forskning viser, at kæledyr i hjemmet er godt for børns velbefindende, både fysisk og følelsesmæssigt. Og dem som lærer om ansvarlig og kærligt dyreejerskab i en ung alder, vil drage nytte af det resten af deres liv. Ligeledes dyrene, selvfølgelig!



7) En hund gør dit liv meningsfuldt
Fordi det er et kæmpe ansvar at være hundeejer. I din hunds øjne er du mester af universet og den vigtigste person i hans liv. Han er helt og holdendt afhængig af dig. Du er ansvarlig for hans fysiske og psykiske helbred. Dette kan lyde overvældende, men for hundeejere er det den sande skønhed ved at eje hund. Du har muligheden for at give et fantastisk levende væsen et dejligt liv. Enhver der har adopteret en hund, ved hvor godt det føles at give dem et nyt godt hjem. En hund gør dit liv sjovere og mere farverigt! Selvfølgelig er det en vigtig og kæmpe opgave at se efter en hund, og derfor er det også utrolig vigtigt, at du tænker det nøje igennem før du anskaffer hund. Stil dig selv disse 6 spørgsmål omkring at få hund

Hvordan gør din hund dig glad? Hvad er det, der er så særligt ved at eje en hund? Del dine favorit hunde historier i kommentar feltet eller på vores Facebook side