Tips og tricks til at fjerne hunde - og kattehår

Tips og tricks til at fjerne hunde - og kattehår

02/12/2015

Ligger dine kæledyr på sofaen eller sengen? I så fald er chancerne store for, at der er hår mange steder. Selvfølgelig støvsuger du regelmæssigt og du børster din hund eller kat for at fjerne overflødige hår. Men hårene sidder stadig fast til dine møbler og dit tøj? Derfor viser vi dig nogle nemme og billige løsninger til at få dine møbler, tæpper og dit tøj hår-frit.


En fnugrulle
En fnugrulle er en god løsning til dit tøj. Før du forlader hjemmet, kan du dobbelttjekke for hår og bruge fnugrullen - så du er helt pels-fri og klar til at tage ud. Du kan også lave din egen rulle, ved at sætte noget dobbeltklæbende tape rundt om din hånd. Det virker også godt til at rengøre dine møbler.

Gummihandsker
Hår som er viklet ind i dit tæppe er svært at fjerne med støvsugeren. Heldigvis, er der en overraskende nem  løsning: gummihandsker! Tag dem på og fej hårene op på ingen tid. For at rengøre større flader, kan du have brug for en sugefod til f.eks. vinduer og gulve: fjern blot alle hårene fra dit tæppe eller møbler i korte stræk.

Tøj i tørretumbleren
Der er stadig hår på dit tøj, selv efter du har vasket det? Put det i tørretumbleren i 15 minutter sammen med et par tights. De vil tiltrække og samle alle hårene! Husk at tømme filteret i din tørretumbler regelmæssigt, da hårene også vil ende op der. Forresten anbefaler vi ikke, at du bruger dine tights igen :-)

Et fleece tæppe tiltrækker en masse hundehår

Balloner
En lidt sjovere måde at fjerne hår fra dit tøj: gnub en ballon over dig selv. På grund af den statiske elektricitet vil alt håret sætte sig fast på ballonen. Det er også grunden til, at det er bedst ikke at købe noget tøj der er lavet af fleece: det tiltrækker hår som en magnet! Stoffer såsom bomuld er mindre "attraktive" for dyrehår.

Er dit hjem rent nu? Du er klar til at håndtere pels fra de gæstekæledyr som du skal passe! :-) Har du selv nogle hjemmelavede tips og tricks til at fjerne kæledyrshår? Del dem med os!