Sådan undgår du stress for dig og dit kæledyr

Author picture Pawshake

Vi forbinder som regel ikke symptomerne på stress med at eje et kæledyr; faktisk det helt modsatte. At gå tur med din hund, lege med din kat eller nusse din kanin hjælper med at holde dig sund og glad. Men det kan også blive for meget nogle gange. Hvis din kalender bliver for fuld, kan du som regel omlægge arbejdsmøder eller udsætte strygningen af den store bunke skjorter. Men kæledyr er et kontinuerligt ansvar som aldrig kan ignoreres! Og vidste du, at kæledyr er særligt sensitive overfor stress? Så prøv at nyd et afslappet efterår dette år, for både din og dit kæledyrs skyld.

Hold ikke for mange (forskellige) dyr sammen

Hvis et kæledyr kommer på besøg i dit hjem, bør du begrænse antallet af dyr tilstede. Hvis du har dine egne kæledyr boende så har de brug for tid til at vænne sig til den nye gæst. Og gæst-kæledyret vil bestemt finde det stressende: et ukendt miljø, et nyt menneske, og alle de andre dyr som nok gerne vil forsvare deres territorie, kurve og legetøj. Begræns antallet af (gæst) kæledyr for at undgå et stressende miljø, for både dyr og mennesker. Hvis du tilbyder hundeluftning, så hold din "flok" god og lille. Dyreejere vælger aktivt Pawshake fordi de ved at deres elskede pelsven vil modtage personlig pleje. Så sørg for, at du er i stand til at tilbyde 1 til 1 opmærksomhed hele tiden.  Pawshake gør det muligt for dig, at lave en booking for op til 5 kæledyr, men brug venligst din sunde fornuft når det kommer til at acceptere et hvis antal gæst kæledyr.

Hunde har brug for masser af plads og deres egen kurv

Sørg for, at der er nok plads

Lige meget om du har hunde, katte, små kæledyr eller en kombination af dette: sørg altid for, at hvert dyr har sin egen plads de kan trække sig tilbage til. Dette betyder, at hver hund og kat bør have mindst ét privat rum de kan være alene i. For at undgå slåskampe, skal dyrene føle sig trygge og have plads til at trække vejret. Der er en masse ting som et kæledyr skal vænne sig til når de er placeret i et nyt miljø. Tving dem aldrig til noget: giv dem mulighed for at udforske roligt omkring, og lige meget hvad du gør, pres aldrig dyrene  sammen hvis de tydeligt ikke har lyst. Lad hvert dyr bestemme deres eget tempo.

Katte har brug for et tilflugtssted de kan kravle til

Undgå for mange aftaler

Eftersårsferien er lige om hjørnet, hvilket betyder at et stigende antal dyreejere leder efter nogen til at pleje for deres kæledyr. Naturligvis er dette gode nyneder for dig som dyrepasser! Men husk at holde godt øje med din kalender. Er det virkelig muligt at passe ind? Vær realistisk omkring hvor mange dyr du kan passe, hvert eneste dyr i din pleje fortjener særligt tid og opmærksomhed. Sørg ligeledes for at svare på hver anmodning med det samme. Din profils synlighed bliver ikke påvirket hvis du afviser første kontakt anmodning, så vær ærlig overfor dig selv og dyreejere om du virkelig har tid til at passe flere dyr. Det er vigtigt at svare på kontakt anmodninger hurtigt: på denne måde kan dyreejere vide med det samme hvor de står.

Allerede haft succes med dyrepasning? Vi anbefaler at du bruger vores app til at lave regelmæssige billede opdateringer under hele kæledyrets ophold. Dette er med til at berolige ejeren og holde en god kommunikation. Du kan selvfølgelig også dele alle dine favorit billeder på Instagram med hashtagget #PawshakePoter

Vi ønsker dig og dine kæledyr et rigtig afslappet efterår!