Sådan går du tur med flere hunde samtidigt

Sådan går du tur med flere hunde samtidigt

02/12/2015

Hvis du er en aktiv hundelufter i dit område, kan du nogle gange have lyst til at gå tur med flere hunde ad gangen. Måske ønsker du også at tage din egen hund med på tur med din Pawshake hund. Det kan være ret svært at få alle hunde til at gå pænt og ordentligt ved siden af dig, uden at blive viklet ind i alle snorene. Derfor giver vi dig her nogle gode råd til hvordan du som hundelufter kan gå tur med flere hunde samtidig.

Øv dig først med en hund
Før du går tur med mere end en hund, er det vigtigt at du har skabt et bånd og tillid til hver individuel hund. Det er vigtigt at hunden er rolig og føler sig afslappet omkring dig. Øv dig i at gå med hver hund uden at de trækker i snoren. Trækker hunden alligevel? Stop op med det samme, vent indtil hunden selv slipper spændingen på snoren og fortsæt derefter. Når du kan gå nemt med hver hund og have en god kommunikation, kan du introducere dem til hinanden.


Tid til at vænne sig til hinanden
Når du går med to eller flere hunde, er i officielt en flok. Dette betyder at hundene vil begynde at opbygge et forhold til hinanden. Mens nogle vil lege med det samme, vil andre være mere reserveret og have en "vent og se" attitude. Observer deres opførelse og giv dem tid til at vænne sig til hinanden. Mød på neutral grund, helst udenfor: en gåtur er den bedste måde at lære hinanden at kende på.

Snore af samme længde
Hvis du har gået med mere end en hund før, ved du hvor besværligt snorene kan være. De vikles ind i hinanden og det føles somom du aldrig helt har nok hænder til at have styr på gruppen. Brug ikke flexi-snore og sørg for at alle snore er samme længde. Dette gør tingene meget nemmere og det forhindrer hundene i at vandre i forskellige retninger. Det er også muligt at opdele flokken: en hund på venstre side og en på højre side.

Praktiske snore
Hvis du passer mange hunde, kan det være praktisk at få en særlig snor. Det er hjælpsomt at have et par snore af samme længde særligt for din "flok". En anden mulighed er at få en såkaldt splitter, som giver dig muligheden for at sammensætte flere snore sammen. På denne måde har du kun en snor i hånden at bekymre dig om og alle hunde har samme plads. Den bedste løsning er en justerbar splitter: du kan sætte den lavere (mod hunden) eller højere (mod dig). Den sidste løsning er rarere for din hund da den har mere frihed til at bevæge sig.

Hvis du lader hundende løbe løs, er de nødt til at lystre på dit kald.

Uden snor
Det nemmeste for dig er selvfølgelig at lade hundende løbe løs, men det kan også være det sværeste. Som hundepasser har du et stort ansvar: at bringe alle hunde sikkert tilbage i deres hjem. Sørg for at hundende har et solidt tilbagekald og slip dem kun løs hvor det er sikkert og tilladt og udenfor de traffikerede områder. Tvivler du på om en af hundene vil komme når du kalder? Så slip ham ikke løs og medbring eventuel en ekstra lang snor for den hund.

Det handler om at have det sjovt på gå turen. Hvis du føler dig tilpas og hundene er glade, så gør du det rigtigt! Måske du har fundet nogle andre gode måder at gå tur med flere hunde samtidig? Fortæl os dine erfaringer og gode råd! Hav en sjov tur næste gang du skal lufte dine Pawshake hunde :-)