Mød en af vores mest succesfulde hundepassere

Author picture Marte

Vilde startede som hundepasser hos Pawshake i maj 2019 i Trondheim, Norge. Siden da har hun gennemført imponerende 57 bookinger og passet over 15 hunde. Vi har haft en snak med Vilde om livet som Pawshake-hundepasser, hvordan det hele startede, hvad det betyder for hende, hvordan man bliver lige så succesfuld som hende og meget mere!

1. Hvordan fandt du Pawshake, og hvorfor besluttede du dig for at oprette en profil som hundepasser

Jeg husker faktisk ikke helt hvordan jeg fant Pawshake, men jeg tror kanskje det var på instagram? Da jeg flyttet til Trondheim for å studere hadde jeg en bekjent med en puddel jeg fikk låne så mye jeg ville, og jeg fikk dermed tilfredsstilt «hundebehovet». Men en stund etter at han dessverre døde og jeg savnet firbeinte mer enn noen gang, husket jeg på Pawshake og registrerte meg som hundepasser. Det er jeg veldig glad for at jeg gjorde!

Jeg husker faktisk ikke præcist hvordan jeg fandt Pawshake, men jeg tror måske at det var på Instagram? Da jeg flyttede til Trondheim for at studere havde jeg en veninde som havde en puddel. Den måtte jeg låne så meget jeg ville, så jeg fik dermed tilfredsstillet mit ’hundebehov’. Han døde desværre efter noget tid, og jeg savnede de firbenede mere og mere, så huskede jeg på Pawshake og oprettede mig som hundepasser. Det er jeg meget glad for, at jeg gjorde!  

2. Hvilken slags dyr passer du på Pawshake, og hvilke tjenester udbyder du? 

Jeg bestemte mig for bare at tage imod hunde, da jeg har mest erfaringer med dem, og fordi det var det nemmeste at gøre ved siden af studiet. Jeg tilbyder hundeluftning, hundedagpleje, hundepension, huspasning og hjemmebesøg. Det jeg gør mest er hundeluftning og hjemmebesøg om eftermiddagen, men det er også meget hyggeligt at have en hund boende hos mig for en periode. Heldigvis bor jeg i et kollektiv med andre dyreelskere. 

3. Hvordan forbereder du dig før en booking og hvad snakker du med ejeren om, når I har jeres første møde? 

Når jeg modtager en booking, så læser jeg altid forespørgslen grundigt igennem og bider mærke i bestemte ting, som jeg gerne vil spørge ejeren om. Udover det har jeg en indre mental liste med temaer, som man bør gå igennem på det første møde. Spørgsmålene kommer som regel naturligt i samtalen, fordi du lægger mærke til hundens personlighed når I mødes. Det er en god idé at mødes på ’neutral grund’, for eksempel i en park, så du kan se hvordan hunden er uden for hjemmet. 

Hold godt øje med hundens kropssprog og opførsel. Er den livlig og tillidsfuld, eller mere reserveret og forsigtig? Er det sidste tilfældet, vil den nok blive urolig når den bliver overladt til en ny person, måske har den også specielle ting som den er bange for. Det kan være en god idé at spørge ejeren om dette. Læg også mærke til, om hunden har nogen adfærdsproblemer, og i så fald hvordan ejeren håndterer dem. I forlængelse af, at du skal lære hunden lidt bedre at kende på det første møde, får du også mulighed for at se hvordan ejer og hund forholder sig til hinanden. Hvad plejer hunden at få lov til, og hvad er ikke i orden? Folk har forskellige holdninger til hvad der er acceptabel opførsel, nogen hunde kan være vant til at lege voldsomt, at det er kært at tigge ved bordet, eller at stjæle sko fra gangen bare er sjov og ballade. Andre hunde er vant til strenge regler, hvor disse ting vil være helt uacceptable. Uanset om hunden er den første eller den anden type, er det godt at vide dette på forhånd, da hunden højst sandsynligt vil afprøve dine grænser. Der er det vigtigt, at du selv er sikker på hvor de går til og kan være konsekvent om dem, ellers kan der nemt opstå forvirring hos hunden. Læg derfor godt mærke til relationen mellem hund og ejer. Kan hunden gå løs i sikre og trygge omgivelser? Trækker den i snoren, eller har ejeren en kommando for at den skal gå pænt? Måske vil ejer og hund viser nogen tricks, som du kan udføre når du passer den. Min erfaring er, at hunde elsker at gøre noget som de ved de er gode til, især hvis de får en godbid for det. Samtidig fortæller du hunden, at du forventer at den gør som du siger, og at god opførsel bliver belønnet. 

Skal du passe hund, bør du også få informationer omkring vante rutiner, gåture og specielle behov: 

  • Tager den noget medicin? 
  • Har den nogen skader eller lignende, som man skal være opmærksom på?
  • Hvor ofte og hvor længe plejer hunden at blive luftet? En rolig eller aktiv tur? Plejer den at få lov til at hilse på børn, hunde og andre forbipasserende?
  • Hvad er mad rutinerne?
  • Hvor plejer hunden at sove?
  • Har hunden en stærk ejer følelse over dens mad, legetøj og hjem? 
  • Hvilket udstyr vil hunden have med, og hvor finder man eventuelt tingene, hvis man passer i ejerens hus?

Selvom at man ikke ønsker at tænke på det, så må man også have en plan i tilfælde af eventuelle nødsituationer. Jeg informerer altid ejeren om, at jeg ikke har bil eller kørekort, men ikke vil tøve med at tage en taxa hvis der skulle ske noget. Skal ejeren ud at rejse, så spørger jeg om telefonnummeret til et familiemedlem som er i nærheden, hvis jeg ikke kan få fat i ejeren. Hvilken dyrelæge de bruger, er også en vigtig information. 

Fortæl også ejeren om dig, hvad han eller hun kan forvente af dig, og hvad din motivation er for at være hundepasser. Har I en god kommunikation, er chancen også større for at både ejer og hund bliver tilfredse. Man får normalt meget information første gang man møder en ny kunde. Det kan derfor være en god idé at tage nogle noter undervejs. 

Før selve bookingen sørger jeg for at min lejlighed er opryddet og dyrevenlig. Jeg sætter en vandskål frem og lægger et tæppe ud, så hunden har en fast plads at trække sig tilbage på, hvis den vil det. 

4. Førhen var det mere normalt at få hjælp af venner og familie til at passe sine kæledyr – nu dukker der hjemmesider op verden over med online hundepassere som tilbyder hundepasning. Hvordan tænker du dyreejerne håndterer og tænker omkring det at finde en ’fremmed’ hundepasser online? Er de forsigtige, nervøse eller synes de det er helt fint?

Det er meget forskelligt fra kunde til kunde. Nogen er forsigtige og ønsker at komme på besøg på forhånd, for at se hvordan hunden vil bo hos mig, nogen vil se hvordan jeg håndterer hunden på en gåtur og nogen skriver lange lister med hundens vante rutiner. For andre er et kort møde nok, hvor vi hilser og snakker lidt. Begge dele er fint for mig, så længe jeg får den nødvendige information, så jeg føler mig tryg ved at passe hunden. Så længe man er tålmodig, tror jeg den mest nervøse og overbeskyttende ejer vil kunne føle sig tryg. Faktisk har flere ejere fortalt mig, at de foretrækker mig fremfor deres ivrige familiemedlemmer og bekendte, fordi de føler sig trygge ved, at jeg ikke er nogen dårlig indflydelse på deres ’barn’. 

5. Har du selv kæledyr? Hvis ja, hvordan reagerer de på de dyr du passer? 

Jeg har ikke selv dyr her i Trondheim, men hjemme hos mine forældre har vi fire flotte Husky-piger og to katte. 

Hvis jeg får overlappende bookinger, vurderer jeg om hundene vil kunne sammen, og snakker med ejerne om det. Jeg lader hundene mødes udenfor og lader dem lære hinanden at kende på ’hunde-måden’. Dette er nok også en god idé hvis man som hundepasser har sine egne hunde. 

6. Hvad kan du bedst lide ved at være hundepasser? 

Jeg er et stort dyremenneske, så jeg hygger mig virkelig med alt hvad det indebærer at være hundepasser. Og så er jeg meget glad for at være udendørs! 

7. Hvilke aktiviteter laver du med de hunde du passer? 

Det kommer an på hunden. Nogen hunde tager jeg med på lange ski-, gå- eller joggeture, andre synes det er hyggeligt med en rolig gåtur i parken hvor vi kan kaste med bold. Nogen hunde har børster og sakse med sig, så bliver de plejet. Det alle hundene får er omsorg, opmærksomhed og lidt sjov lydighedstræning. I løbet af en dag kan det blive mange nye indtryk for en hund, så de sover faktisk en del. 

 Lui er en af de hunde, som Vilde har passet flere gange. Tjek hans Instagram  @lui_labradoodle! (Foto: Vilde Arnesen)

8. Du har indtil nu fuldført imponerende 57 bookinger, totalt har 15 dyreejere booket dig hvoraf 9 af dem har booket dig mere end én gang. Hvorfor tror du, at så mange ejere vælger dig? 

Det er et svært spørgsmål, men jeg tror ejerne sætter pris på, at jeg tager mig god tid til at lære hundene at kende, at jeg er aktiv udendørs og altid holder dem opdateret og fortæller dem hvordan det er gået efter en booking. Ejerne kender sine dyr godt, og vil kunne genkende den opførsel, som du beskriver. Så vil de nok føle sig endnu mere tryg, og vide at hunden har det godt hos dig. Er der noget som har været svært, eller har hunden gjort noget mærkeligt, så har ejeren som regel svaret og kan give dig nogle tips til næste gang det skulle ske. 

9. Hvordan vil du kort beskrive jobbet som Pawshake-hundepasser? 

Morsomt, hyggeligt og helt perfekt for mig. 

10. Hvad er dine bedste tips til nye hundepassere som ønsker at blive lige så succesfulde som dig?

Succesfuld? Nu synes jeg at I roser mig meget! Jeg kan godt lide ros, præcis som hunde kan. Det vigtigste er at få en god kontakt med hunden. Kan den lide dig, så kommer ejeren højst sandsynligt til at kunne lide dig også. Men du må ikke glemme, at det kræver mere end bare at være sød mod en hund, for at få den til at kunne lide dig. Det er lige så vigtigt at være tydelig og selvsikker i sin kommunikation, så hunden respekterer dig og føler sig tryg hos dig. 

Som nævnt tidligere er det også vigtigt at være i god kontakt med ejeren. Det starter med din hundepasser profil (Se Vildes profil her!). Fortæl om hvilken slags erfaring du har, hvad du gerne vil foretage dig med hunden, og ikke mindst hvornår du har mulighed for at mødes med dem. Så vil ejerne tage kontakt med den hundepasser, som de tror passer bedst med dem. Aftal altid at mødes med hund og ejer før bookingen – det har jeg allerede snakket meget om. 

Gør du et godt arbejde med hunden, er pålidelig og sød, så ser jeg ingen grund til at du ikke skal få glade kunder. Held og lykke med det! 

----------------------------------------------------------------------------

Besøg Vildes Pawshake profil ---> Turkompis ønskes! 

----------------------------------------------------------------------------

Kunne du også tænke dig at blive hundepasser? Opret en profil i dag!

Er du hundeejer og ønsker at finde en engageret og pålidelig passer som Vilde til din hund? Find din nye hundepasser her!