Kan vores kæledyr lide julen ligeså meget som os?

Kan vores kæledyr lide julen ligeså meget som os?

22/12/2015

Selv om vejret ikke helt har været som vi forventede, er vi allerede i højt julehumør. Mange mennesker vil selvfølgelig gerne inkludere deres kæledyr i feriestemningen. De er trods alt en del af vores familie! På internettet kan du finde søde billeder af hunde og katte med nissekostumer, julehatte og andet udklædning. Det er da helt bestemt sjovt at se på, men gør vi vores dyr en tjeneste ved at klæde dem ud?

Vi elsker julen og alt hvad der hører til: juledekorationer, musik, lækker mad og gode gaver. Og ligemeget hvor meget vi gerne vil involvere vores kæledyr i disse aktiviteter, vil de ikke kunne forstå det. De er uvidende omkring glæden der kommer med julen, højtider og fejringer - enten vil de ligge mærke til at vi er glade eller også vil de blive urolige af alt det stress og jag der hører med til planlægningen af højtider. Uanset hvad, selvom et juleoutfit kan virke sødt og sjovt for dig, vil dit kæledyr ikke forstå det. De fleste hunde og katte bryder sig ikke om at få tøj eller lignende på. Hvis du vil tage et flot billede af dit kæledyr under juletræet, så hold det simpelt og klæd dem ikke ud.

Billede: Rosana Prada


Er en killing en sjov julegave...?
I disse dage boomer de sociale medier med søde videoer af børn der får et kæledyr som julegave. En nuttet hvalp eller killing, er det en god julegave? Måske, men er det klogt? Det er trods alt et kæmpe ansvar. Efter ferien, bliver det tydeligt at kæledyret kræver utrolig meget tid og engagement. En hund skal socialiceres og vænnes til den menneskelige verden og ikke mindst motioneres regelmæssigt. En killing vil opføre sig som killinger gør, kradse i møbler og klatre i gardinerne. Desuden skal kattebakken renses. Er det stadig ligeså sjovt med et kæledyr efter ferien?

Det kræver konstant engagement når man er dyreejer, ikke kun under julen
Hunde kan leve helt op til 15 år og katte helt op til 25 år. Når først du får et kæledyr ind i hjemmet, er du ansvarlig for dens velvære, tryghed og glæde resten af dens liv. Dette kræver tid, engagement og ikke mindst omkostninger: foder, udstyr, dyrlægeregninger, kattepassere eller hundeluftere. Efter ferien, går det op for mange mennesker, at det nye kæledyr er et stort ansvar og alligevel ikke er så sødt. Desværre, er dette grunden til hvorfor mange dyr ender på det lokale internat, som er utrolig hårdt for dem. Men heldigvis er der noget vi kan gøre ved dette!

Billede: Rosana Prada

Er du allerede helt sikker på at du vil tilføje et kæledyr til familien? Tænk det igennem og brug tid på grundig research så du kender dens behov og så du ved hvilken race og type der passer til jeres behov. Besøg det lokale dyreinternat for dyr som venter på nogle der vil give dem en ekstra chance. De fortjener det og vil være taknemmelige resten af deres liv! Og lad os dekorere juletræet isedet for vores kæledyr - lad dem bare være katte og hunde!

Kan vi stadig fejre jul med vores kæledyr? Selvfølgelig kan vi det! Ved at give dem ekstra opmærksomhed og kærlighed, tage dem på lange gåture og ved at give dem en julegave såsom et nyt tyggeben eller legetøj.

Pawshake ønsker alle dyr og dyreejere en glædelig jul!