Hvad du behøver at vide om din kats adfærd

Hvad du behøver at vide om din kats adfærd

04/03/2016

Det er vigtigt at forstå din kat for at give ham en lykkelig tilværelse. Hvad irriterer ham, hvad kan kan godt lide eller hvad har han brug for? Læs med her og lær mere omkring kattes natur og adfærd, som vil hjælpe dig med at forstå din egen kat.


Den jagende kat
Kattens jagtinstinkt går ligeså langt tilbage som katten selv, og er stadig utrolig aktivt og i live. Takket være deres atletiske kroppe, skarpe syn og kraftfulde lugtesans, er katte fremragende jægere. Der lurer bestemt en indre jæger i selv den sødeste kælne kat og dem som har en udendørskat ved, at deres største tegn på taknemmelighed er en friskfanget mus eller fugl, som bliver lagt for dine fødder eller hoveddør. Måske ikke den rareste af alle "gaver", men du bør aldrig straffe din kat for at give den, for han gøre det nemlig ud af ren kærlighed til dig! Selvom din kat nogle gange gerne vil lege i løbet af dagen, foretrækker de absolut at jage om natten. Deres ekseptionelle syn gør, at de nemt kan lokalisere deres bytte i mørke. Hvis du overvejer at holde din kat indendørs om natten, bør du huske på: han ville meget hellere jage, løbe og lege om natten, og sove om dagen.Den sovende kat
Faktisk vil din kat med glæde slumre time efter time. Han vil også nyde en kort katte-lur efter han har spist eller leget. Efter en kort middagslur vil han være fyldt med fornyet energi og klar til at lege og jage igen.... hvilket selvfølgelig vil blive fulgt op af endnu en dejlig eftermiddagslur. Lad altid din kat sove ud og væk ham aldrig. Katte foretrækker at sove et behageligt, varmt og overdækket sted. Samlet bruger de 60% af deres tid på at sove. Sikke et liv, hva?Den vilde kat
Katte der ikke er kastrerede eller steriliserede, vil føle den naturlige trang til at fortsætte deres art: de vil gerne parre sig! En fertil hunkat vil gøre hankatte opmærksomme på sin frugtbarhed ved hjælp af dufte og lyde, som kan høres på kilometers afstand. Vilde katte fra vidt og bredt vil høre hendes opfordring og finde hende. Og når først der er et match, kan parringen nogle gange ske op til 10 til 20 gange om dagen!& nbsp; Udover at søge efter fertile hunkatte, kan vildkatte godt lide at strejfe omkring og markere deres territorium eller jage efter føde. Desværre løber katte nogle gange væk og dette kan være bekymrende, men det er naturlig katteadfærd. Sæt din kats yndlingsmad udenfor og han vil som regel vende hjem efter et stykke tid. Sørg altid for at din kat har en mikrochip og er registreret. Har din kat været forsvundet i mere end 24 timer? Så kontakt din lokale dyrlæge eller redningsorganisation med en beskrivelse af din kat og dens mikrochip ID.

Den sociale kat
Katte er solitære jægere af natur, hvilket betyder at de er vant til at være på egen hånd. Dette forklarer også hvorfor katte kan være så stædige og distancerede fra deres ejere eller "personale". Dog betyder det ikke, at de foretrækker at være alene hele tiden: tværtimod! Katte har brug for kammeratskab og nyder at være omkring mennesker. De fleste katte kan også godt lide at leve med en anden katteven. To katte kan for eksempel holde hinanden med selskab når der ikke er nogle andre hjemme i løbet af dagen. De kan øve deres katte evner på hinanden, soignere hinanden og derfor nyde at være "rigtige katte".  Dog er ikke alle katte et godt match, så det er vigtigt at give dem tid til at lære hinanden at kende, stille og roligt. Vigtigst af alt, anbefales det at kastrere/sterilisere din kat. Ikke kun for at forhindre fremtidige afkom (internater er overfyldte med katte), men også for at undgå hormonelle spændinger og uønsket adfærd som følger med.Elsker du katte og deres adfærd, men har ikke din egen? Har du lyst til at vide endnu mere om deres vidunderlige væremåder? Gør dig selv og andre mennesker glade ved at blive kattepasser på Pawshake. Det er det bedste deltidsjob der findes i Danmark!