Hunde manerer: 7 gode råd for en behagelig gåtur

Author picture Pawshake  - opdateret: 02/04/2016

Som kæledyrspasser på Pawshake, er det godt hvis du kan være et strålende eksempel for andre. Dem af jer, som især tilbyder hundeluftning som tjeneste, bør være bekendt med de regler og manerer som forventes i hundevenlige områder samt fritløbsområder. I disse områder vil du naturligvis møde masser af hunde som ikke er i snor - og deres ejere! Det kan være rigtig sjovt, med forudsætning for, at i tager hensyn til hinanden. For at hunde og deres ejere eller hundepassere kan nyde en behagelig gåtur, er det vigtigt at være bekendt med de uskrevne regler. Tilføj disse simple guidelines og du kan være sikker på en sjov og stressfri gåtur med din firbenede ven!

1) Lad hunde i snor være i fred

Det gælder for både dig og din logrende ven. Hunden er i snor af en grund, en grund som du måske ikke er klar over. Den kan have fysiske problemer, være aggressiv, bange eller fx. i løbetid. Hold en passende distance, medmindre hendes ejer indikerer at det er okay at komme tættere på.

2) Lad ikke hundene "finde ud af det selv"

Dette er en fejl. Undgå anspændte situationer, da disse hurtigt kan eskalere. Hvis en hund ikke bryder sig om selskabet af andre hund, så giv den masser af plads. Og lad aldrig din fido jagte efter andre hunde. Det kan være du tænker: "hun gør ingenting" men du kender ikke den anden hund. Den er måske bange, usikker eller endda traumatiseret. Og du bør for hver en pris undgå at der bliver en slåskamp.

3) Sørg for, at din hund ikke jagter efter løbere, ryttere eller cyklister

Selvom hun bare vil lege, kan det være ekstremt irriterende når din hund render efter andre mennesker: ja, selv i et fritløbsområde. Det er trods alt et område som er ment til, at mennesker og dyr kan komme hinanden ved på en sikker og hyggelig måde, ikke for at din hund skal løbe amok. Hold din vovse tæt på dig og under kontrol og hvis du ikke er i stand til det, så hold hende i snor i stedet.

4) Det er sjovt at lege, men ...

Grib altid ind hvis den anden hund ikke vil lege, bliver bange / sur eller dens ejere ikke bryder sig om det. Hvis ejeren beder dig om at holde distance, så gør det.

5) Saml op efter din hund når den har været på toilettet

Okay det er ikke altid så rart, men gør det alligevel. Selv hvor det ikke er "obligatorisk" at samle op. Dette skaber ikke kun "goodwill" med andre ikke-hundeejere, det giver også dig mulighed for at nyde rene, lortefri gå områder.

6) Behandl hinanden med respekt

Så mange mennesker, så mange hunde, og alle er forskellige. Tag hensyn og behandl hinanden med respekt. Vær også sød og hold et øje på de andre hundes kropssprog. Har du ikke så meget viden omkring hundesprog? Der er masser af gode bøger, såsom Beroligende Signaler, på netop dette emne!

7) Hold øje med din hund og nyd hinandens selskab!

Tilsidst: nyd det! Hvis du gør det meste ud af din hunds gåtur, får du også selv en masse ud af det. Hvis i løber sammen, leger med hendes favoritbold og generelt går på opdagelse sammen, vil det være med til at gøre jeres bånd stærkere. Brug ikke al tiden på at kigge på din mobil fx, men kig hellere rundt omkring og vær tilstede. Hold altid et tæt øje på din vovse, så du kan forudse eller reagere på eventuelle uventede situationer i god tid. Og vigtigst af alt, sørg for at have din næste hundepose klar ... :-)

God tur!