Har du brug for en kattepasser? Find den rette for dig og din kat med denne tjekliste.

Har du brug for en kattepasser? Find den rette for dig og din kat med denne tjekliste.

22/01/2016

Overvejer du at hyre en kattepasser? God ide! Fordelen ved at have en kattepasser der kommer til dit hjem, er at din kat ikke behøver at blive flyttet til et ufamiliært sted og risikere at blive stresset. Istedet kan hun blive i sit eget miljø. Samtidigt føles det dog også lidt mærkeligt: du lader en kattepasser komme ind i dit hjem og efterlader din elskede pelsven, til nogle som du ikke kender særlig godt. Sørg derfor for, at være opmærksom og spørg alle de rette spørgsmål, så du kan gå derfra med den rette mavefornemmelse.

For at gøre tingene nemmere for dig, har vi lavet denne tjekliste med alle de spørgsmål som du bør spørge kattepasseren om.  Du kan printe den og have den ved hånden når du skal møde passeren i dit hjem for første gang.

Tjekliste

Det første indtryk er selvfølgelig altid utrolig vigtigt og det bør give dig en god ide hvem passeren er. Vær opmærksom på følgende:

Aftaler: Er kattepasseren der til tiden og har kommunikationen imellem jer været god? Står de ved deres forpligtelser?
Første indtryk: Gør hun eller han et godt første indtryk? Introducerer de dem selv, kigger de dig i øjnene, har de en venlig attitude?
Mødet med din kat: Er passeren nysgerrig omkring din kat og giver de katten tid til at nærme sig dem i dens eget tempo? Reagerer katten godt på passeren?
Nysgerrighed: Har kattepasseren lyst til at vide en masse om din kat? Spørger de ind til kattens karakter, vaner og særheder? Kort: stiller de en masse spørgsmål?
Har du svaret på disse spørgsmål med et helhjertet JA? En rigtig god start! Nu er det tid til at bombardere passeren med spørgsmål, for at finde ud af om hun eller han er et godt match. Så spørg dem (og dig selv!) følgende spørgsmål:

En liste af spørgsmål

1) Hvorfor har du valgt at blive kattepasser?
2) Har du selv katte? I så fald, hvor mange? Kan du fortælle mig noget om dine katte?
3) Hvad er dine erfaringer med katte og hvor mange års erfaring har du? Hvor meget erfaring har du som kattepasser på Pawshake?
4) Har du deltaget i nogle kurser eller workshops omkring dyrepleje eller førstehjælp?
5) Hvor lang tid tager det, at gøre et hjemmebesøg hos mine katte? Hvad tid / hvilke tider, vil du besøge dem?
6) Hvad ville du gøre i tilfælde af en nødsituation eller hvis min kat blev syg?
7) Har du bil? Hvordan ville du transportere katten i tilfælde af en nødsituation?
8) Hvad planlægger du at lave med kattene? Vil ting som, leg, nus, børstning, tømme postkasse og vande planter være en del af dine tjenester, udover de normale tjenester såsom fodring og rengøring af kattebakke?
9) Hvordan får i fat på hinanden? Vil både kattepasseren og du, have et telefonnummer eller en kontaktperson i tilfælde af en nødsituation?
10) Vil kattepasseren holde dig opdateret hver dag, f.eks. ved at sende daglige billede opdateringer via Pawshake app'en?Når i har diskuteret alle ovenstående ting, så spørg dig selv: er du helt tilfreds med kattepasseren? Tænk over det og sov på det, før du beslutter dig. Hvis du føler at du kan stole på kattepasseren, så send dem en booking anmodning via vores hjemmeisde eller app. Når din adnmodning accepteres, er det afgjort: du behøver ikke at bekymre dig mens du er væk. Din kat vil være i rigtig gode hænder! Glem ikke at efterlade en bedømmelse på passerens profil når bookingen er gennemført!

Held og lykke med dit første møde!