Gode råd til camping med din hund

Author picture Pawshake  - opdateret: 03/07/2016

Mange dyreelskere nyder at tilbringe en ferie udendørs; at campe i de smukke naturomgivelser. Selvfølgelig er det meget sjovere hvis du kan tage din hund med dig. Men hvad bør du have i mente når du vælger at dele dit telt eller din campingvogn med din trofaste ven? Læs vores 5 tips til en succesfuld tur med din hund!

1) Tjek vaccinationer, pas og lokale regler

Hvert land har deres egne regler og love omkring vaccinationer, adgangskrav, pas og id-mærkning. Sørg for, at du opfylder kravene i din pågældende destination, samt de lande du planlæger at rejse igennem. Læs mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside omkring adgangskrav indenfor EU.

2) Find et passende camping område

Det siger sig selv, du bør vælge en campingplads hvor hunde er tilladt, men du bør også finde ud af om der er andre faciliteter. Er der et (hunde) bade område hvor din hund kan køle af f.eks.? Er der nok plads, er der et legeområde og kan du nemt gå tur med din hund i eller omkring campingpladsen. Undersøg og book din campingplads(er) i god tid, for at undgå eventuelle uønskede overraskelser.

3) Medbring de rette ting

Det er ikke tilladt at lade hunde gå løs på de fleste campingpladser, så tag en ekstra lang snor med og en pind til at sætte i jorden. Da det vil tage noget tid for din firbenede ven, at vænne sig til sit nye miljø, er det en god ide at tage nogle velkendte ting med, såsom hans kurv og yndlingstæppe. Selvfølgelig vil du også være nødt til at tage nok mad med og masser af (tygge) snacks. Husk også, at du sandsynligvis ikke vil have adgang til et køleskab eller en fryser. Hvis du fodrer din hund med råt kød, så led efter passende alternativer i god tid, før i tager afsted og lad din hund langsomt vænne sig til det.

4) Sørg for at din hund ikke bliver overophedet

Hunde kan ikke klare varme som vi kan. Sørg for at han har adgang til et behageligt, overdækket område (i skyggen af nogle træer f.eks) og sørg for at der er masser af frisk drikkevand tilgængeligt på alle tidspunkter, selv når i er på farten. Tag altid et par store flasker vand og hans skål med (nu om dage kan du købe nogle smarte alt-i-en flasker og drikkeskåle) og gør regelmæssige stop undervejs, så din pelsven kan strække hans ben. Vigtigst af alt, efterlad aldrig din hund alene i bilen på varme dage, ikke engang med vinduerne åbne. Overophedning sker hurtigt og kan være fatalt!

Billede: Flickr

5) At dele dit telt eller campingvogn

Lad din hund sove så tæt på dig som muligt. Ideelt set bør du give ham hans egen sove arrangement, eller placere hans kurv i forteltet eller ved siden af dig i campingvognen. Det er bedst, ikke at lade din hund sove udenfor eller i et seperat telt, da dette kan gøre ham stresset og usikker. Det øger også risikoen for at dit elskede kæledyr bliver stjålet. For at din hund kan blive vant til at sove i et telt, bør du sætte et op derhjemme og give ham en sjov og positiv prøve-ferie før i skal afsted.

Bonus råd:

Du har måske lyst til at tage en dagstur væk fra din campingplads i ny og næ; en cykeltur på landet eller et besøg til en smuk by i nærheden. Men hvad skal du gøre med din hund i denne situation? Vidste du, at Pawshake har dyrepassere i mange forskellige lande? Så hvis du beslutter dig for at tage på campingferie i Tyskland, Belgien eller Italien f.eks, så kan du også finde en egnet hundepasser eller hundelufter via vores hjemmeside eller app. Se det er praktisk!

Hvis din hund er ret højrøstet (natlig gøen) eller ikke særlig god til camping, så spørg dig selv om du virkelig gør ham en tjeneste ved at tage ham med. Glem ikke, at du altid kan finde en pålidelig hundepasser på Pawshake. En kærlig dyreelsker som vil sørge for, at din trofaste ven selv får en skøn ferie mens du er væk, lige her i Danmark. Søg efter en hundepasser nu