Få dine kæledyr passet: hvilke ting skal du give dem med?

Få dine kæledyr passet: hvilke ting skal du give dem med?

11/12/2015

Nogle gange er det rart hvis din kat eller hund kan bo hos dyrepasseren. For eksempel i julen, så du kan nyde ferier, julefrokoster eller fester uden at skulle have dårlig samvittighed. Men samtidig er det også vigtigt at du kan slappe af efter du har afleveret dit kæledyr hos dyrepasseren. Det kan du, hvis du sørger for at tage alle de rigtige ting med til opholdet og gøre det så komfortabelt som muligt for din bedste pelsven. Derfor har vi lavet denne liste til dig

Billede: Austin Kirk

1) Pas og dyrelægens kontaktinformation
Her mener vi din kats eller hunds pas ;-) med information omkring deres helbredshistorie. Glem ikke at give dyrepasseren detaljer på din fortrukne dyrlæge. Chancerne er, at de ikke får brug for dem, men i tilfælde af en nødsituation eller hvis din kat eller hund bliver syg, er det vigtigt at dyrepasseren føler sig forberedt og kan reagere hurtigt, ved at have alle dokumenter og information klar ved hånden.

2) Mad og medicin
Giv altid din dyrepasser nok af din hunds eller kats velkendte foder til hele opholdet. En ændring i diæten er ikke et problem for nogle dyr, mens andre kan reagere dårligt på det eller ender med blot at nippe til maden. Og det er altid rart hvis de kan få deres velkendte mad under opholdet, er det ikke? Glem ikke at give dyrepasseren nogle af deres yndlingsgodbidder, kødben og tyggelegetøjer med. Husk også at aflevere dit dyrs medicin hvis de har brug for noget, sammen med instruktioner for hvornår og hvordan de skal administrere det.3) Legetøj
Hans yndlings Kong, hendes favorit tøjdyr, hans sjoveste pibende mus, eller det halv-tyggede stykke reb ... Sørg for at dit kæledyr har noget at lege med, og helst deres familiære legetøj fra hjemmet.

4) Senge og tæpper
Det er en ret stor ting at overnatte i dyrepasserens hjem. Det kan tage lidt tid for dit kæledyr at vænne sig til de nye omgivelser. Tag deres yndlingsseng og tæppe med, så din kat eller hund kan lave "deres rede" ligesom de gør derhjemme. For hunde med seperationsangst, kan du efterlade et stykke af dit tøj som har din lugt. Dette vil berolige dem.


Billede: Ian Barbour

5) Halsbånd, snor, hundeposer, kattebakke, børster ....
... og alt det andet du bruger regelmæssigt til dit kæledyr. Forvent ikke at dyrepasseren automatisk har alt dette lige ved hånden. Lav en tjekliste og tjek den igennem inden i forlader hjemmet.

6) Sidst men ikke mindst: din kontaktinformation
Du kan nemt holde kontakten med din dyrepasser via Pawshake app'en mens du er væk, men sørg også for at udveklse telefonnumre så i kan få fat på hinanden hvis det skulle blive nødvendigt. Informer dem også om hvordan de kan få fat på dig, der hvor du opholder dig. På denne måde har dyrepasseren mulighed for at få sikkert fat på dig i tilfælde af en nødsituation.

Bange for at savne dit kæledyr for meget mens du er væk? Bare rolig, hunde eller kattepasseren kan sende dig daglige billedeopdateringer og besked opdateringer, så du ved hvad din pelsven går rundt og laver og hvordan de har det. Lad dyrepasningen begynde! Eller har vi glemt noget? Fortæl os hvad du ellers ville tilføje på tjeklisten eller hvad du selv tager med af ting for dit kæledyr? Fortæl os i kommentarfeltet eller følg diskussionen på vores Facebook side