Er du hundepasser eller leder du efter en? Så læs med her.

Er du hundepasser eller leder du efter en? Så læs med her.

06/01/2016

Når feriedagene står om hjørnet, er der mange dyreejere som booker en kæledyrspasser. Vi har mange passionerede passere som står klar til at hjælpe. At være hundepasser, er virkelig et af de sjoveste fritidsjob der findes. Men vi er også klar over, at det ikke kun er en sjov måde at tjene penge på: det er også et utrolig stort ansvar! Derfor er det vigtigt, at overveje de mulige implikationer der kan opstå, før en hund tages i pleje hos en passer. Hvordan gør du hundens tid så rar og tryg som mulig? Her er 4 vigtige tips til hundens ejer og passer.

Et grundigt Møde & Hils

Arranger altid et møde FØR din booking begynder og ejeren drager afsted. Det er vigtigt for hunden og passeren, at lære hinanden at kende og se om de kommer godt ud af det sammen. Vil hunden bo i hundepasserens hjem? Lad da mødet tage sted i hans/hendes hjem. På denne måde kan hunden få en fornemmelse af det nye miljø, hundepasseren og den resterende familie, både dyr og mennesker. Hundens ejer kan ligeledes blive sikker på, om det er det rette sted for hunden eller ej.



Gå en tur sammen
Den bedste måde at lære en hund at kende på, er at gå en tur med hunden og ejeren. Vovsen kan se dit område og du kan lære noget om den: Hvordan reagerer han på fremmede mennesker, andre hunde og larm? Under gåturen kan ejeren fortælle dig mere om hunden, hans vaner, rutiner derhjemme osv. Hundeejere, tag noter! En god hundepasser spørger en masse spørgsmål som en del af hans/hendes forberedelse: Hvad er hunden vant til? Hvordan er dens rutiner? Hvor meget motion skal han have? Hvilke lege kan han lide? Er han bange for noget? Hvilke stikord kender han? Hvordan reagerer han på andre hunde eller fremmede mennesker der kommer ind af døren? En hundepasser på dette niveau vil efterlade dig helt rundtosset efter så mange spørgsmål. Men der er ikke noget som, for meget information og forberedelse, når det kommer til dit pelsbarns pleje.

En varm og rolig velkomst
Når ejeren afleverer hunden i hundepasserens hjem, er det godt at skabe en hyggelig og rolig atmosfære. Hundens ejer bør ikke tage afsked på en dramatisk eller følelsladet måde og begge personer bør opføre sig somom, at det ikke er noget særligt at hunden skal bo i et nyt hjem udens dens ejer! Selvom, for de fleste hunde, er det virkelig ikke noget særligt i forvejen. Sørg for, at hunden ikke bliver overstimuleret ovenpå stressen der følger med seperationen. Ingen larmende børn eller højt musik. Lad ham finde sin plads og lad ham vælge hvor og hvordan han kommer til dig, istedet for den anden vej rundt. Hunde søger altid rolige og afslappende forhold med andre og vil gerne undgå stress. Derfor er det vigtigt at kende de beroligende signaler på hunde, såsom at gabe og dreje øjnene, hovedet eller hele kroppen væk fra den man "taler" med. Samt stress-signaler som gispen og vise det hvide i deres øjne (såkaldt "hval øje"). Disse signaler er ofte diskrete, men de er afgørende for at forstå hunde. Med beroligende signaler, fortæller hunden dig: Jeg ønsker at undgå denne stressende situation, jeg mener ikke nogen fare eller skade!



Hunden er afhængig af hundepasseren
Som hundepasser, er du midlertidig ansvarlig for din nye ven! Han afhænger helt af dig! Dette betyder, at du ikke bør lave for mange planer under hans ophold. Det er allerede en anelse presset for ham at være i et ukendt miljø, så hiv ham ikke med alle de steder du skal hen og efterlad ham ikke alene medmindre det er nødvendigt. Tag ligeledes højde for, at han kan opføre sig anderledes, når ejeren er væk. Han kan få separationsangst, klynke om natten eller blive stresset. Straf aldrig hunden, vær der blot for ham. At være en rolig og venlig tilstedeværelse for hunden gør det meget mere sandsynligt, at han vil føle sig hjemme hurtigere. Det virker ikke med det samme? Vær tålmodig. Hunden har brug for tid til at justere og falde til ro. Chancerne er, det har du også!

For hundeejerne: book kun en hundepasser hvis du føler dig helt komfortabel med dem. Ved at have tjekket deres profil, bedømmelser og haft et personligt møde med dem forinden, kan du booke i ro og mag. Under opholdet, kan hundepasseren sende dig billeder og opdateringer af din hund via Pawshake app'en. På den måde, kan du se at dit pelsbarn har det godt sammen med sin passer og du kan nyde din ferie helt afslappet!

Vi er selvfølgelig nysgerrige om dine hundepasnings eventyr. Glem ikke at dele billeder af din Pawshake hund(eller andre kæledyr) på vores Facebook-side eller på Instagram!