Er det en god ide at tage dit kæledyr med på arbejde?

Er det en god ide at tage dit kæledyr med på arbejde?

23/11/2015

Hunde, katte, rotter, kaniner, fugle, fisk: nogle kæledyr har brug for mere opmærksomhed end andre, men de har alle brug for din dedikation. Hvor belejligt ville det være at tage dit kæledyr med på arbejdet? Du bruger hver dag der, så hvorfor skulle du ikke kunne tage dit kæledyr med dig? Vi har listet nogle fordele og ulemper her.

Fordele:

Det er godt for dig og dine kollegaer
En undersøgelse viser, at kæledyr på kontoret er godt for dit helbred: det mindsker dit stressniveau og øger følelsen af velvære. Takket være et kæledyr på kontoret er medarbejdere i stand til at kommunikere og samarbejde bedre. Dette betyder, at dem der tager deres kat eller hund med på arbejde faktisk gør deres kollegaer en stor tjeneste. Selv din produktivitet øges takket være dit kæledyrs tilstedeværelse. Så din chef vil også være glad!

Det er skønt for kæledyrene
Hvis du er på arbejde hele dagen, er det rart for dit kæledyr at vide at de ikke behøver at blive hjemme alene. Du kan gå tur med dem i din frokostpause eller du kan nusse med kontorkatten for en stund.

Ulemper:

Ikke alle dine kollegaer er dyreelskere
Desværre, er det ikke alle der elsker dyr, så det er bedst at spørge om dine kollegaers accept før du tager din hund med på kontoret eller sætter et akvarium i pauserummet... respekter dine kollegaers plads og behov.

Ikke alle kæledyr kan lide at være på kontoret
Det er hyggeligt at tage sit dyr med på arbejde, men det er også vigtigt at overveje om du egentlig gør dit kæledyr en tjeneste ved at tage dem med. Vil de kunne slappe af i miljøet? Har de plads til at være dem selv? Vil de kede sig? Nogle kæledyr er utrolig knyttede til deres familiære miljø og ville foretrække at blive der. For at sikre at dit kæledyr får nok opmærksomhed derhjemme, kan du booke en kæledyrspasser gennem Pawshake. Hun/han kan besøge din hund eller kat og på denne måde kan du slappe af og fokusere på dit arbejde.

Vi spurgte vores følgere på vores Facebook side om de tog deres kæledyr med på arbejde. Her er nogle af deres svar:

Anita tager altid sin hund med sig: “Vores butik er som et andet hjem for ham og vores kunder elsker ham”

Petra kan tage sine hunde med på arbejde – hvilket giver mening, da hun arbejder som hundelufter. Dette er hendes trætte hunde efter en lang dag på "arbejde".

Bente's hund har sin egen lille plads på kontoret.

Men ikke alle tager deres kæledyr med på arbejde. Sofie fortalte os: “Ikke tale om. Ingen ville kunne koncentrere sig om arbejdet hvis jeg tog min Fido med! :-)

Tager du dit kæledyr med på arbejde? Fortæl os hvorfor eller hvorfor ikke!