Dyrevenskaber: disse dyr har det bedst med en ven

Dyrevenskaber: disse dyr har det bedst med en ven

02/12/2015

Er du også vild med dyr? Er din bedste ven dit kæledyr? Det kan vi sagtens relatere til! Selvfølgelig giver du dit kæledyr masser af kærlighed, og måske har du en kæledyrspasser som kommer og forkæler dem en gang imellem. Dog har nogle kæledyr stadig brug for en ven af deres egen art, udover deres bedste menneskeven. Det samme gælder den anden vej rundt, ikke sandt?

Her er et overblik over særligt søde dyrevenskaber:

1) Kaniner


Kaniner er kolonidyr og har det ikke godt med at være alene. Heldigvis, er det ikke meget dyrere eller krævende at tilføje en ekstra kanin til familien. De har brug for masser af plads så hver kanin kan trække sig lidt hvis de har brug for det. Den bedste kombination er en hun og hankanin. Men sørg for at hankaninen er kastreret, ellers vil i få mange små kaninunger i løbet af ingen tid :-)

2) Parakitter


Parakitter er vilde med andre parakitter! Det er så fint at se fugle interagere og se hvordan de leger og putter i timevis. Det er bedst at holde hunnerne adskilt, da de har en tendens til at småskændes...

3) Marsvin


Marsvin er flokdyr, så du er altid nødt til at have mindst to af dem sammen. Hold øje med aggressiv adfærd og giv dem mere plads hvis det er nødvendigt. Det er også godt at holde en eller flere hunner sammen med en kastreret han. To hunner sammen er også fint. Men to hanner er ikke anbefalet for nybegyndere. Du kan altid tilføje en unge til et voksent marsvin: de er nemt accepteret og det ældre marsvin kan lære dem om socialisering osv.

4) Rotter

Vidste du, at rotter er sociale dyr? De foretrækker at leve sammen med en anden rotte. Når de introduceres kan det tage lidt tid før de bliver vante til hinanden og de vil snuse til hinanden nysgerrigt. Giv dem nok tid til at lære hinanden at kende og falde på plads som en lille flok.

5) Katte


Katte som får meget opmærksomhed fra deres ejer kan sagtens leve uden andre katte, især hvis en kattepasser også kommer forbi en gang imellem og hygger ekstra med dem! Men katte kan nu stadig godt lide at bo med nogle af deres art. De kan lege og soignere hinanden. Hvis du overvejer at få to killinger er det bedst at få to af samme køn.

Kommer dine kæledyr ikke godt ud af det sammen til at starte med? Giv dem tid og vær tålmodig. Hvis du er i tvivl om hvordan du skal fortsætte kan du spørge dit lokale dyreinternat, opdrætter eller dyrlæge for gode råd. De kan hjælpe med at gøre det nye venskab lidt nemmere.

Kender du nogle kæledyr som har brug for en dyreven? Del billeder af dine dyrevenskaber på vores Facebook side og på Instagram!