Det første møde med dyrlægen

Det første møde med dyrlægen

30/09/2015

Kan du huske dit første dyrlægebesøg med din killing eller hvalp? Mærkelige lugte, klynkende hunde, katte der kigger skeptisk fra deres rejseboks... ikke ligefrem en sjov tur for de fleste kæledyr. Vi giver dig nogle tips til hvordan du kan forberede dig på dit første besøg hos dyrlægen og gøre det positivt for dit kæledyr!

At vælge en dyrlæge

Når du vælger en dyrlæge for dit nye kæledyr, så vælg med omhu. Foretrækker du en stor dyrlægeklinik eller vil du altid gerne se den samme dyrlæge i en lille praksis? Begge har deres fordele og ulemper, men det vigtigste er, at du - og endnu vigtigere - dit kæledyr, kan føle sig trygge hos dyrlægen. Ligeledes bør du vælge en dyrlæge i dit område, så du ikke behøver at køre for langt i tilfælde af en nødsituation.

At møde og hilse på hos dyrlægen

De første måneder med dit kæledyr er utrolig værdifulde. Dit kæledyr går igennem en socialiseringsfase og det er vigtigt for dem at lære hvad der er vigtigt i livet. En af de ting, er selvfølgelig turen til dyrlægen. Tag din killing eller hvalp til dyrlægen så tidligt som muligt for at give dem en positiv oplevelse, med masser af godbidder og opmærksomhed. Det er vigtigt ikke at overvælde dem. 

Åh nej.. en nål!

De fleste hvalpe vil allerede have haft deres første runde af vaccinationer og ormekure, men de skal naturligvis vaccineres igen som tiden går. Du kan diskutere den rigtige timing med din dyrlæge. Det er bedst hvis du gør din hvalp vant til at stå på et bord, så en pludselig frygt for højder ikke opstår på det forkerte tidspunkt! For killinger er det ikke så stort et problem, da de naturligt kan lide at klatre højt. Forsigtig håndtering af dit kæledyrs poter, ører, mund osv. i hjemmet, er en god ide som forberedelse til dyrlægebesøget, da de bliver vant til berøring på disse områder. Beløn dem med masser af godbidder, men gør det samtidig ikke til en stor ting over det lille stik de vil føle under en indsprøjtning.

Forsikring, tak

Vidste du at du kan få sygeforsikring for dit kæledyr? Dette er et stort hit blandt kæledyrsejere! Prisen for de fleste forsikringspakker varierer mellem 900 - 2500 kr. 

Hvalpe sammenkomst

Nogle dyrlæger organiserer såkaldte "hvalpe sammenkomster". Som er et informationsmøde omkring adfærd og sundhed. Du kan stille spørgsmål og kan modtage en hvalpepakke med foderprøver mm. Sørg for at spørge din dyrlæge om de afholder disse møder!

Vigtigt - når du skal på ferie

Når du skal ud at rejse og du vælger at lade din kat eller hund blive passet af en kæledyrspasser, så vær sikker på at efterlade dyrets pas og information på din foretrukne dyrlæge i tilfælde af en nødsituation. Så dyrepasseren kan ringe til din dyrlæge med det samme.

Held og lykke med dit første dyrlægebesøg!
Pawshake

Billeder via pinterest.com