De bedste familiehunde

De bedste familiehunde

14/04/2021

Hvilke hunderacer egner sig bedst som familiehunde?

De mest familievenlige hunderacer er generelt udstyret med et venligt og roligt gemyt, hvilket især er vigtigt i familier med små børn. Korrekt træning og socialisering er dog også et meget vigtigt aspekt, og du bør derfor afgjort afsætte både tid og penge til dette.

Herudover bør din nye hund passe til familiens livsstil, personlighed og erfaringsniveau inden for kæledyr. Hvis du har små børn, bør du f.eks. ikke vælge en alt for stor og energisk race. Har du omvendt teenagere i hjemmet, kan en større hund meget vel være den perfekte følgesvend til gåture og leg. Kort sagt afhænger den perfekte race af din familie og hvad der passer til jeres energiniveau, tidsskema og forventninger.

Sørg for at gøre et grundigt forarbejde, inden du udvider familien med et nyt medlem. Hvis du ønsker at købe en bestemt race, bør du herudover opsøge en seriøs hundeavler, der kan besvare dine spørgsmål og rådgive dig. Det samme gælder hvis du adopterer et kæledyr fra et dyreinternat: sørg for at stille masser af spørgsmål om hundens baggrund og behov.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at analysere familiens tidsbudget - hvor meget tid har I til den nye hund? Hvad har hunden brug for i forhold til pelspleje og træning? Du bør også sætte dig ind i typiske helbredsproblemer for denne race. Alle ovenstående punkter er vigtige at have med i overvejelserne.

Valg af familiehund: den vigtigste regel

Sørg for at lære dine børn at omgås både jeres egen hund og fremmede hunde. Du bør af samme grund så vidt muligt tage børnene med til hundetræning og socialiseringstræning.  

Selvsagt skal du altid holde dine børn under opsyn, når de er i selskab med hunde. Sørg også for at lære dem at aflæse hundens kropssprog. På den måde lærer børnene at omgås hunde på sikker vis.

De 10 mest familievenlige hunderacer

1. Cavoodle 

Denne race gælder som allergivenlig og fælder næsten ikke, hvilket er en stor fordel for mange familier. Vær dog opmærksom på, at cavoodles kræver regelmæssig og professionel pelspleje.

2. Labrador 

En labrador hører til blandt de mest klassiske familiehunde overhovedet; her får I nemlig en legesyg og loyal ven for livet. Af samme grund er labradorer også populære som service- og terapihunde.

3. Golden Retriever 

En golden retrievers er den perfekte familiehund. Ligesom labradoren er golden retrievers legesyge som små, men falder til ro efter et par år.

4. Labradoodle 

Ligesom cavoodles og andre puddel-blandinger fælder labradoodles kun lidt. Som cavoodles har labradoodles dog også behov for regelmæssige besøg hos en professionel hundeklipper.

5. Border Collie 

Border collies egner sig perfekt til aktive familier, da de er intelligente, fulde af energi og altid med på sjov og leg! Af samme grund er de dog meget tidskrævende, så dette skal familiens tidsplan kunne rumme.

6. Beagle

Beagles elsker selskab og er sjove at træne og lege med. De er dog også kendt for deres store talent for at bryde ud og stikke af, og så elsker de at snuse til alt når I går tur!

7. Puddel 

Pudler er intelligente og sociale hunde, der fås i flere forskellige størrelser. De kan godt være lidt generte over for fremmede, men er utrolig loyale over for deres familie.

8. Fransk bulldog

Franske bulldogs er sjove og legesyge hunde, og passer derfor godt til familier med små børn. De tåler dog ikke varme særlig godt og bør derfor holdes inden døre på varme sommerdage.

9. Cavalier King Charles Spaniel 

Cavalier King Charles Spaniel er en rigtig selskabspapegøje, der elsker at slappe af og hygge sig med sin ejer. Har du børn med et højt energiniveau, vil din Cavalier King Charles Spaniel dog også elske at brænde en masse krudt af sammen med dem!

10.Internathunde

Sidst men ikke mindst må du ikke glemme muligheden for at finde en sød og kærlig internathund på jagt efter et nyt hjem! Kig forbi dit lokale dyreinternat og tag en snak med dem om din familie og hvad I leder efter. Masser af hunde venter med længsel på at få et nyt hjem – den perfekte hund sidder måske allerede og venter på jer!