7 ting du ikke vidste om ... kaniner!

Author picture Pawshake  - opdateret: 13/02/2016

De er nuttede, de har store øre og de kan godt lide at gnave på ting... Men vidste du, at kaniner også er intelligente og interessante dyr? Og hos Pawshake, kan du passe de sødeste kaniner som kæledyrspasser! Til alle kaninelskere derude: her får du 7 sjove facts om kaniner...

1) Kaniner er intelligente dyr
Vidste du, at kaniner er utroligt kloge? Nogle racer er endda særligt nemme at træne. Du kan f.eks. lære dem at genkende deres navne og komme når du kalder. Kaniner har rigtig god hukommelse. De glemmer ikke deres negative oplevelser og følelser, nemt. For at skabe et godt bånd med din kanin, er det vigtigt at få dem til at føle sig tilpas og sikre til enhver tid.2) Kaniner er ikke gnavere    
Selv om de løbende har voksende tænder som gnavere, så er de ikke gnavere. De hører til "lagomorph" familien - en anden gren af pattedyr. Lagomorph dyr har et ekstra sæt fortænder i forhold til gnavere. Men, ligesom gnavere, er de planteædere og kan lide at gnave på ting. Dette betyder, at der altid bør være noget at gnave på inden for deres rækkevidde - noget sikkert, selvfølgelig. Det ville ikke være godt hvis de gnavede på møbler eller ledninger :-)

3) Kaniner er gruppe dyr
I naturen, lever kaniner i store grupper med stærke hierarkier. Så det er almindelig sund fornuft, at de ikke har lyst til at tilbringe deres dage alene i deres lille bur og blive sløve og ensomme. Hold altid mindst to kaniner sammen og giv dem nok plads til at leve et harmonisk liv sammen. En han og hun er det bedste par, men sørg for at de er kastreret eller steriliseret for at undgå en lille kanin overraskelse.

4) Kaniner kan godt lide at sidde inde i eller under noget
Helt ligesom katte, virkelig! Dine kaniner vil være så taknemmelige, hvis du tilbyder dem ly, f.eks i form af kasser der er vendt på hovedet med huller i. Og vidste du, at kaniner elsker legetøj? De elsker at tumle rundt, grave og lege. For dette, kræver det lidt mere plads end hvad dit gennemsnitlige kaninbur tilbyder.5) Der er så mange som 50 forskellige kaninracer
Fra dværgkaniner, som ikke vejer mere end 900 gram, til kæmpe Lorraine kaniner som vejer mindst 5 kg. Hver race har deres egen (karakter) træk. Overvej hvilken race der passer din familiesituation bedst, før du anskaffer en kanin. Du kan selvfølgelig også finde mange skønne kaniner i dit lokale dyreinternat som venter på et nyt hjem.

6) Kaniner kommunikerer gennem deres kropssprog
Kaniner kan fortælle dig en masse gennem deres kropssprog, men de gør det på en endnu mere diskret måde, som for eksempel en hund. De kan være vrede, anspændte, bange, stressede, triste eller glade: ligesom os! En kanin der gerne vil advare om fare forude, vil stampe sine bagben, for eksempel. En kanin der er bange eller i smerte, kan hvine eller knurre. En kanin som ligger fladt på jorden med sine øre fladtrykte, er anspændt eller bange. En glad kanin vil ligge på en afslappet måde, øre mod fronten. Han er aktiv og kan endda blødt gnide tænder med glæde.

Spikey, Pawshaker Lynnes kanin

7) Kaniner er meget renlige dyr
Ja, kaniner er super hygiejniske! De fleste kaniner vil have et bestemt sted, hvor de går på toilettet. Du kan ligge noget avispapir eller nogle træstykker under halmen, så det opsuger tisset. Rengør deres bur regelmæssigt - før det begynder at lugte - og rengør deres toilet dagligt. For at holde din kanin sund, bør du holde ham suppleret dagligt med frisk rent vand og en ren madskål og vandflaske. Ligesom katte, holder kaniner selv deres pels ren, så de behøver ikke et bad. Faktisk, hader de bade! Du kan børste din kanin med en blød børste, særligt når de går igennem deres halvårlige perioder af pels fældning.

Kaniner er sjove, kloge og skønne at være omkring. De fortjener den bedste pleje! Kunne du tænke dig at blive kæledyrspasser for kaniner? Det kan du på Pawshake! Opret en profil som dyrepasser idag!