4 kreative måder at fodre din hund på

4 kreative måder at fodre din hund på

02/12/2015

De fleste af jer fodrer nok jeres hund en eller to gange om dagen og han glæder sig utrolig meget til det, er det ikke rigtigt? ... Men i løbet af få sekunder er det hele væk! Din hund er af natur, hvad man kalder en opportunistisk ådselsæder, en samler der spiser hvad han finder og som vil jage, hvis muligheden byder sig. Derfor kan du prøve at fodre ham eller din gæstehund på en anderledes og kreativ måde!

Motion, sporing, mental stimulation og snus: Det er alt sammen rigtig godt for din hund! De kan godt lide at arbejde. Når man bare smider noget tørfoder eller nogle stykker kød ned i en skål, bliver det lidt kedeligt for dem. Det er også meget unaturligt, da det ligger til deres natur og instinkt at arbejde for mad. Så hvorfor ikke gøre din hunds måltid lidt mere udfordrende: Lad jagten begynde!

Spore legen

Din hunds snude er lavet til at spore, så hvorfor ikke lege en lille spore leg? Fordel tørfoderet rundt omkring i hele huset og lad ham spore sig frem til sit måltid. Dette er endnu sjovere at gøre udenfor, i haven eller skoven - særligt hvis din hund er på rå diæt. Rå mad gemt omkring i stuen er måske ikke så lækkert :-)

Langsom foderskål

Der findes mange slags foderskåle, med forskellige former og labyrint-agtige strukturer. Når du fodrer din hund med sådan en skål vil han ikke være i stand til at sluge alt maden på en gang. Der er ligeledes forskellige størrelser skåle, nogle med store og nogle med små strukturer. Overvej anatomien af din hund når du vælger den rette madskål for ham.

Foderbold

En sjov leg hvor din hund skal arbejde hårdt for at få fat i sit bytte: put hans tørfoder ind i en bold eller en Kong. Han vil blive nødt til at finde ud af, hvordan han kan nå ind til det og få det ud af legetøjet. Det vil holde ham beskæftiget et godt stykke tid!

DIY: Lav dit eget godbidstæppe

Det er rigtig sjovt at gemme godbidder i et blødt fleecetæppe. Du kan nemt lave et selv og det er en sjov og sikker aktivitet for din hund! Se video instruktioner her og find ud af hvordan du kan lave dit eget godbids-tæppe.

Har du andre kreative ideer for fodring af din hund? Del dem med os på vores Facebook side eller på Instagram!